Urbán Tímea festőművész, pék, a finom péksütemények szakértője.
„Lelkes otthonsütőből váltam pékké, amikor lehetőséget kaptam egy kézműves, kovászos pékségben a képességeim fejlesztésére. A mi szakmánkban elsődleges az érzékszervekre hagyatkozás, az intuíció. Nem tudom megmondani, hogy hány percig kell keleszteni egy adott tésztát, de pontosan tudom az állapotát, ha megtapogatom, megszagolom, meghúzkodom. Minden egyes megkelt tésztalabda ugyanolyan örömet vált ki belőlem, mintha az lenne az első, és ilyenkor mindig meg is állapítom, hogy mennyire jó is élő anyagokkal dolgozni. A Reggeli számára sütött termékeimben visszaköszön a szezonalitás, a helyben beszerezhető alapanyagok szuper minősége. Úgy gondolom, magát komolyan vevő pék nem dolgozhat ezen faktorok nélkül. Szeretek korán kelni, kedvenc pékárum a fonott kalács vajjal, és imádom látni, amikor valaki elégedetten eszegeti a kezem alól kikerült finomságot.”