Skip to main content
Veszely Attila

Veszely Attila mestercukrász, csokoládés szakember

30 éve kezdte a cukrászatot, az akkor még létező és nagyhírű Észak-Pesti Vendéglátóipari Vállalat egyik termelő üzemében. Iskolai szakmai tanulmányait  Budapesten az akkoriban induló Maglódi úti vendéglátóipari iskolában kezdte. Szakmájában eltöltött idő alatt, dolgozott nagyüzemben, központi termelésben, cukrászvállalkozásban (cukrászda), hotel és catering vonalon, illetve klasszikus cukrászatban.

Elsőként a csokoládés „világgal” Belgiumban 2006-ban ismerkedett meg.

2011-ben Goodwill Kft.-hez került, ahol kifejezetten a csokoládék és csokoládés termékek voltak a főszereplők, egészen mélyen sikerült beleásnia magát a témába.

2011-től az első és máig egyetlen Csokoládé Akadémia vezetője lett. Minden, ami  Veszely Attila és Csokoládé Akadémia, az összeforrt az elmúlt 9 évben, legyen az tanfolyamok, marketing, közösségi média, szakmai újságok, interjúk, fellépések, ezekhez mind kötődik. Világszínvonalon tevékenykedett együtt a kollégáival karöltve, ezt több nagyszabású bemutató is jellemezte, ahol top kategóriás külföldi és magyar szakemberekkel sikerült együtt dolgoznia, együtt gondolkodnia.

2011 óta Mestercukrász titulussal is rendelkezik, és 2016 óta Csokoládémester (chocolatier). Több szakmai képzésen is részt vett  Belgiumban, Németországban, Svájcban, illetve Franciaországban.

Több alkalommal kiemelt zsűri tag volt a magyarországi Sirha desszertverseny zsűrijében, de zsűrizett a legnagyobb magyarországi macaron versenyen és az International ChocolateAwards kelet-európai selejtezőjén is. A Corvinus Egyetemen elméleti és gyakorlati előadást tartott csokoládés témakörben, másoddiplomás hallgatóknak.

2020-tól a Magyar Zeelandia Kft.-nél dolgozik és menedzseli a csokoládés termékeket, elsősorban a CasaLuker Kolumbiai csokoládékat és a cég egyéb alapanyagait, tanfolyamokat tart a cég központjában és külső helyszíneken egyaránt.

0
    0
    Kosár
    A kosár üres